Hoppa till innehåll

Hantverk i digital form

Vanligtvis har Arvikaborna kunnat ta del av det som skapats under året på Ingesunds folkhögskolas hantverkskurs, genom en utställning i fysisk form. I år måste vi tänka nytt och annorlunda och låter därför hantverket inta det digitala rummet.  

Sedan den 18 mars bedriver våra kursdeltagare sina hantverksstudier i distansform. Deltagarna på Grund och Påbyggnad har nu fått i uppgift att välja ut det de blivit mest nöjda med under årets gång och fotografera sina alster. Från Olika Avtryck visas också ett urval av deltagarnas arbeten från året.

Deltagarna på Hantverk läsåret 2019/2020 har ett ålderspann på hela 70 år. De kommer från Sverige, Norge, Colombia, Japan och Nederländerna. Med olika bakgrunder och erfarenheter närmar de sig hantverket tillsammans och visar med sina alster prov på skaparglädje och ett stort engagemang.

Hantverk består av följande kurser:

Grund – där man får möjlighet att prova många olika tekniker och lär känna material. verktyg och tillvägagångssätt i bild, textil, keramik och trä.

Påbyggnad – där man får fördjupa sina kunskaper i respektive ämne.

Olika Avtryck – en kurs för personer med funktionsvariationer där man arbetar med olika material och tekniker inom bild, färg, form och musik.

2020 års digitala Hantverksutställning visas ett axplock av alla fantastiska deltagares arbeten.

Tack för i år!

%d bloggare gillar detta: