Hoppa till innehåll

Hantverk i digital form

Välkommen till Ingesunds folkhögskolas digitala hantverksutställning. Här visar hantverksutbildningarna med inriktning grund, påbyggnad och olika avtryck upp sina verk.

Vanligtvis har Arvikaborna kunnat ta del av det som skapats under året på Ingesunds folkhögskolas hantverkskurs genom en utställning i fysisk form. Förra våren 2020 behövde vi tänka nytt och annorlunda och lät därför hantverket inta det digitala rummet. I år satsar vi på både och!  Samtidigt som den nya digitala utställningen letar sig ut i cyberspace håller vi tummarna för att våra trogna besökare ska få möjlighet att se den In Real Life på Sjövinden i Hantverksmagasinet i Arvikas hamn. Men det återstår att se. 

I år bedriver våra kursdeltagare sina hantverksstudier på halvdistans. Det innebär att de både jobbar på hemmaplan men också har tillgång till verkstäderna men då med ett begränsat antal deltagare varje gång. Deltagarna på Grund och Påbyggnad har nu fått i uppgift att välja ut det de blivit mest nöjda med under årets gång och fotografera sina alster. Från Olika Avtryck visas också ett urval av deltagarnas arbeten från året. 

Deltagarna på Hantverk läsåret 2020/2021 har ett brett åldersspann och kommer från många olika platser i vårt avlånga land samt från Colombia och Nederländerna. Med olika bakgrunder och erfarenheter närmar de sig hantverket tillsammans och visar med sina alster prov på skaparglädje och ett stort engagemang. 

Hantverk består av följande kurser: 

Grund – där man får möjlighet att prova många olika tekniker och lär känna material, verktyg och tillvägagångssätt i bild, textil, keramik och trä. 

Påbyggnad – där man får fördjupa sina kunskaper i respektive ämne. 

Olika Avtryck – en kurs för personer med funktionsvariationer där man arbetar med olika material och tekniker inom bild, färg, form och musik.  

I 2021 års digitala Hantverksutställning visas ett axplock av alla fantastiska deltagares arbeten. 

Tack för i år! 

%d bloggare gillar detta: